Благослов на лозови насади во Овчеполскиот регион

image

Благослов на лозови насади во Овчеполскиот регион

На 14. 02. 2018 година, „Св. мч. Трифун“, по покана од соптственикот на Лозовиот посед во Овчеполскиот регион г. Благоја Механџиски, сопственик на Компанијата „Зегин“, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион го благослови празничниот леб и го благослови и закрои лозовиот посед сопствениост на Компанијата „Зегин“ во Овчеполскиот регион.

На 14. 02. 2018 година, „Св. мч. Трифун“, по покана од соптственикот на Лозовиот посед во Овчеполскиот регион г. Благоја Механџиски, сопственик на Компанијата „Зегин“, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион го благослови празничниот леб и го благослови и закрои лозовиот посед сопствениост на Компанијата „Зегин“ во Овчеполскиот регион.