image

Седница на ЕУО на Брегалничката епархија

На 06. 02. 2018 година, во седиштето на Брегалничката епархија во Штип, се одража редовна седница на Епархискиот Управен Одбор на Брегалничката епархија, со која претседаваше Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион.

На редовната седница се разговараше за црковно – духовниот живот и материјално – финансовото работење на епархијата.