Томина Недела во Штип

image

Томина Недела во Штип

На 23. 04. 2017 година, Недела Втора Томина, св. мч – ци Теренциј, Африкан, Макариј и др., Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во манастирска црква „Св. Недела“ во Штип, во сослужение на свештеници од Штип, отсужи света архиерејска литургија и одража пригодна беседа.

На 23. 04. 2017 година, Недела Втора Томина, св. мч – ци Теренциј, Африкан, Макариј и др., Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во манастирска црква „Св. Недела“ во Штип, во сослужение на свештеници од Штип, отсужи света архиерејска литургија и одража пригодна беседа.