Недела на Самарјанката – ракополагање во свештенички чин во Лесново

image

Недела на Самарјанката – ракополагање во свештенички чин во Лесново

На 14. 05. 2017 година, Недела 5 – та на Воскресение на Самарјанката, св. пр. Еремиј, преп. мч. Акакиј Серски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин со братството и ѓакони од Брегалничката епархија, во манастирот „Св. Гаврил Лесновски“ во Лесново, отслужи Света Архиерејска Литургија. На светата литургија, Надлежниот Митрополит Брегалнички г. Иларион го ракоположи во свештенички чин ѓаконот Емил Атанасов од Пробиштип и произнесе пригодно слово за возвишеноста на свештеничкиот чин.

На 14. 05. 2017 година, Недела 5 – та на Воскресение на Самарјанката, св. пр. Еремиј, преп. мч. Акакиј Серски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин со братството и ѓакони од Брегалничката епархија, во манастирот „Св. Гаврил Лесновски“ во Лесново, отслужи Света Архиерејска Литургија. На светата литургија, Надлежниот Митрополит Брегалнички г. Иларион го ракоположи во свештенички чин ѓаконот Емил Атанасов од Пробиштип и произнесе пригодно слово за возвишеноста на свештеничкиот чин.