Литургија и камен – темелник за помошна зграда на „Вознесение Христово“ – Спасовден во с. Горобинци – Свети Николе

image

Литургија и камен – темелник за помошна зграда на „Вознесение Христово“ – Спасовден во с. Горобинци – Свети Николе

На 25. 05. 2017 година, „Вознесение Христово“ – Спасовден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Свети Николе, во храмот посветен на „Вознесението Христово“ – Спасовден во с. Горобинци – Свети Николе, отслужи света архиерјска литургија, одража пригодна беседа, направи мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб. По ова Митрополитот Брегалнички г. Иларион освети и постави камен – темелник за изградба на помошна зграда (крстилна, канцеларија и трпезарија со кујна) при храмот „Вознесението Христово“ во с. Горобинци – Свети Николе, која ќе биде финасирана од ктиторот на храмот г. Ванчо Симонов.

На 25. 05. 2017 година, „Вознесение Христово“ – Спасовден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од Свети Николе, во храмот посветен на „Вознесението Христово“ – Спасовден во с. Горобинци – Свети Николе, отслужи света архиерјска литургија, одража пригодна беседа, направи мал водосвет и го благослови и пресече празничниот леб. По ова Митрополитот Брегалнички г. Иларион освети и постави камен – темелник за изградба на помошна зграда (крстилна, канцеларија и трпезарија со кујна) при храмот „Вознесението Христово“ во с. Горобинци – Свети Николе, која ќе биде финасирана од ктиторот на храмот г. Ванчо Симонов.