При параклисот посветен на Преподобна Параскева – Петковден, камен – темелник за изградба на фабрика, освет на фабрика и славски колач при бензинската „ЕкоОил“ во с. Тркање - Кочани

image

При параклисот посветен на Преподобна Параскева – Петковден, камен – темелник за изградба на фабрика, освет на фабрика и славски колач при бензинската „ЕкоОил“ во с. Тркање - Кочани

На 27. 10. 2017 година, на Преподобната Параскева – Петковден, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, по покана на сопственикот на бензиската пумпа „ЕкоОил“ во с. Тркање - Кочани и сопственик на фабриката “Ледер“ од Кочани г. Драгослав Здравков – Драги Ледер од Кочани, а во присутво на Министерот за Земјоделие при Владата на РМ г. Љупчо Николовски, Градоначалникот на Општина Кочани г. Николчо Илијев, како и приватни и јавни личности, во кругот на бензинската „ЕкоОил“ во с. Тркање - Кочани, каде и се наоѓа парклисот посветен на Преподобна Параскева, освети и постави камен – темелник за изградба на фабрика,

ја освети новоизградената фабрика „Афенол“, го благослови и пресече празничниот леб и Им го честита Патрониот Празник на сопственикот и вработените во бензинаката „ЕкоОил“ во с. Тркање – Кочани. По повод поставувањето на камен – темелникот и осветот на фабриката, а во чест на 11 – годишниот јубилеј од хиротонијата на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, г. Драгослав Здравков – Драги Ледер од Кочани Му подари комлет мантии.