Бдение во Лесновскиот манастир на 01/02.12.2017 (петок – сабота)

image

Бдение во Лесновскиот манастир на 01/02.12.2017 (петок – сабота)

На 01/02. 12. 2017 година (петок – сабота), св. пр. Авдиј, св. Варлаам и Јоасаф, преп. Порфириј, во манастирот „Св. Гаврил Лесновски“ во Лесново, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин со братството и свештеници од Брегалничката епархија, отслужи сеноќно бдение со света архиерејска литургија.

На 01/02. 12. 2017 година (петок – сабота), св. пр. Авдиј, св. Варлаам и Јоасаф, преп. Порфириј, во манастирот „Св. Гаврил Лесновски“ во Лесново, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин со братството и свештеници од Брегалничката епархија, отслужи сеноќно бдение со света архиерејска литургија.