Недела на „Св. Марија Египетска“ во Делчево

image

Недела на „Св. Марија Египетска“ во Делчево

На 25. 03. 2018 година, пета Недела од Велигденскиот пост посветена на Св. Марија Египетска, св. Григориј Двоеслов, св. Симеон Нов Богослов, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од делчевското и кочанското архиерејско намесништво, во храмот посветен на „Успението на Пресв. Богородица“ во Делчево, а во прекрасното пеење на Детскиот хор при истиот храм, отслужи Света Архиерејска Василиева Литургија и одража содражајна беседа.

На 25. 03. 2018 година, пета Недела од Велигденскиот пост посветена на Св. Марија Египетска, св. Григориј Двоеслов, св. Симеон Нов Богослов, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на свештеници од делчевското и кочанското архиерејско намесништво, во храмот посветен на „Успението на Пресв. Богородица“ во Делчево, а во прекрасното пеење на Детскиот хор при истиот храм, отслужи Света Архиерејска Василиева Литургија и одража содражајна беседа.