Цветници во Виница

image

Цветници во Виница

На 01. 04. 2018 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, на празникот Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници, отслужи Света Архиерејска Златоустова Литургија во храмот „Св. ап. и еванг. Лука“ во Виница, во присуство на многуброен верен народ а во сослужение на свештеници од Брегалничката епархија. На крајот од Светата Литургија Митрополитот Брегалнички г. Иларион одража пригодно содражајно слово.

На Светата Литургија присуствуваше Градоначалникот на Општина Виница г. Ивица Димитров и г. Горан Ангелов од Виница, ктитор и донатор на многу цркви во Брегалничката епархија и храмот „Св. ап. и еванг. Лука“ во Виница.