Велики Петок – Царски часови со Вечерна

image

Велики Петок – Царски часови со Вечерна

На 06. 04. 2018 година, Велики Петок, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на штипските парохиски свештеници, во Соборниот храм Св. Николај во Штип ги отслужи царските часови, Вечерната, Го симна Телото на Господ Исус Христос од светиот Крст и ја изнесе светата Плаштаница и ја постави во гробот.

На 06. 04. 2018 година, Велики Петок, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на штипските парохиски свештеници, во Соборниот храм Св. Николај во Штип ги отслужи царските часови, Вечерната, Го симна Телото на Господ Исус Христос од светиот Крст и ја изнесе светата Плаштаница и ја постави во гробот.