Камен – темелник за изградба на детска градинка во Штип

image

Камен – темелник за изградба на детска градинка во Штип

На 30. 10. 2018 година, св. пр. Осиј, св. Андреј Критски, св. Лазар Четиридневен, по покана од Градоначалникот на Општина Штип г. Благоја Бочварски, а во присуство на Заменик Министер за Локална самоуправа г. Дејан Павлески и директорката на ИПР г – ѓа Драгица Здравева, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион,

освети и постави камен – темелник за изградба на нова детска градинка во н. „Сењак 4“ во Штип.