Литургија на „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“ во Штип, Патрон и Заштитник на Нашата Света МПЦ – ОА

image

Литургија на „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“ во Штип, Патрон и Заштитник на Нашата Света МПЦ – ОА

На 08. 12. 2018 година, на Патронот и Заштитникот на Нашата Света МПЦ – ОА „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“, св. Климент Римски, шеста година од осветувањето на црквата посветена на „Св. Климент Охридскиот Чудотворец“ во н. Сењак во Штип, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на Архимандритот на Лесновскиот манастир отец Дамаскин и свештеници од Брегалничката епархија,

отслужи Света Архиерејска Литургија. На крајот од Светата Литургија Митрополитот Брегалнички г. Иларион одража содржајна беседа и го благослови и пресече празничниот леб.