Осветување на куполен крст на црквата „Преображение Xристово“ во Кочани

image

Осветување на куполен крст на црквата „Преображение Xристово“ во Кочани

На 12. 02 2020 година, Свети Три Ерарси, св. свешт – мч. Иполит Римски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, освети куполен крст на новата црква во изградба посветена на „Преображението Xристово“ во Кочани, чиј што ктитор е едно благочестиво семејство од Кочани, кое семејство го гради xрамот за здравије и спасение за нив и православниот народ во Кочани и Р. Македонија.

На 12. 02 2020 година, Свети Три Ерарси, св. свешт – мч. Иполит Римски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, освети куполен крст на новата црква во изградба посветена на „Преображението Xристово“ во Кочани, чиј што ктитор е едно благочестиво семејство од Кочани, кое семејство го гради xрамот за здравије и спасение за нив и православниот народ во Кочани и Р. Македонија./span>