Седница на ЕУО на МПЦ – ОА Брегалничка епархија Штип

image

Седница на ЕУО на МПЦ – ОА Брегалничка епархија Штип

На 13. 02. 2020 година, во седиштето на Брегалничката епархија во Штип, се одража редовна седница на Епархискиот Управен Одбор на Брегалничката епархија, со која претседаваше Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион.

На редовната седница се разговараше за црковно – духовниот живот и материјално – финансовото работење на епархијата./span>