Освет камен - темелник за изградба Индустриска слободна зона и спортска сала во Штип

image

 На 27. 03. 2010 година (Лазарева Сабота), Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Иларион, во присуство на Премиерот на Владата на Р. Македонија г. Никола Груевски, Министри и Заменици Министри при Владата на Р. М, Пратеници при Собранието на Р. М, Директори на Агенци и Дирекции при Владата на Р. М, Градоначалникот на Општина Штип г. Зоран Алексков, Ректорот на Универзитетот Гоце Делчев во Штип г. Саша Митрев, како и други Јавни личности и граѓани на Општина Штип, освети и постави камен – темелник за изградба на инфраструктура на Технолошка индустриска развојна зона во Штип, а потоа ја освети и ново - изградената сала Јордан Мијалков во нас. Сењак во Штип, изградена од Владата на Р. М а за потребите на Универзитетот Гоце Делчев во Штип, каде и одржа кратка беседа.