17 – ти Септември Ден на Касарната на АРМ во Штип

Could not open a directory stream for /home/bregalnickaeparh/public_html/images/stories/arm17//

На 17. 10. 2010 година, по претходна покана, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, присуствуваше на Одбележувањето на 17 – ти Септември како Ден на 1 – вата Механизирана Пешадиска Бригада при касарната на АРМ Јане Сандански во Штип. На свеченоста присуствувше Заменик Министерот за Одбрана на РМ г. Емил Димитров, Командантот на касарната во Штип (како домаќин) генералот Димче Петревски, генерали од Генерал Штабот на АРМ на РМ, како и други опшествени и јавни личности.