Вечерна во Лесново

image

На 20. 11. 2010 година, соборот на св. Архангел Михаил и св. Ангел Лерински, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение на браќата при Лесновскиот манастир, каде манастирската црква, на Лесновскиот манастир, е посветена на соборот на св. Архангел Михаил, отсужи празнична вечерна богослужба.