Освет на „Етно Куќа“ во с. Мородвис – Општина Зрновци

image

На 06. 07. 2012 година, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион, по претходна покана од Градоначалникот на Општина Зрновци г. Блаже Станков, а во присуство на Градоначалниците од Источниот Плански регион, преставници од Министерствата при Владата на РМ и многуброен народ, ја освети новоизградената „Етно Куќа“ во с. Мородвис – Општина Зрновци.