image

Архиерејска Литургија и освет на нова крстилница во Градец

На 06.06.2021 год., во неделата кога си спомнуваме за чудесното исцеление на слепородениот, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе свештеници од Кочанското архиерејско 

намесништво отслужи Света Архиерејска Литургија во храмот „Св. Пр. Илија“ во село Градец – виничко, по чие завршување Митрополитот ја освети новоизградената крстилница при храмот.