Штипско архиерејско намесништво

Николче Ѓорѓев

Протоереј Николче Ѓорѓев, ул. “Коле Неделковски” бр. 42 тел. 032/384-754; 070/264-684 е-маил Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. роден на 03. 04. 1967 година во Штип каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје и дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ – Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 19. 12. 1990 година, а за свештеник на 07. 01. 1991 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан, во протоерејски чин произведен на 13. 03. 2003 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.

Бојан Димков

Протоереј-ставрофор Бојан Димков, старешина на храмот, населба “Три Чешми”; тел. 032/304-461; 070/322-404; роден на 29. 04. 1957 година во с. Орел, средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1977 година, ракоположен во ѓаконски чин 1978 година, а за свештеник на 18. 06. 1978 од Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Злетовско-струмички г. Ангелариј, во протоерејски чин произведен на 14. 01. 1989 година, а со право на носење на граден крст е одликуван на 04. 12. 2003 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.

Бобе Геров

Протоереј Бобе Геров, ул. “Никола Карев” бр. 17, Пробиштип, тел. 032/483-741; роден на 16. 09. 1947 година во Стрмош, пробиштипско. Двогодишно богословско образование. Ракоположен во ѓаконски чин на 05. 11. 1969 година, а за свештеник на 14. 11. 1969 од Митрополитот Злетовско - струмички г. Наум.

Трајче Станков

Трајче Станков, старешина, ул. “Борис Крајгер” бр. 18/14, Штип, тел. 032/383-981; 070/770-459; роден на 07. 12. 1969 година во Штип, каде и завршил основно образование. Средно богословско во МПБ Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 02. 08. 1993 година, а за свештеник на 19. 08. 1993 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан.

Емил Михајлов

Свештеник Емил Михајлов, ул. “Кривопаланечка” бр. 4, Штип, тел. 032/385-039; 070/532-902; роден на 19. 11. 1975 во Штип. Средно богословско образование во МПБ Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 21. 09. 1998 година, од Митрополитот Брегалнички г. Стефан, а за свештеник на 07. 04. 2001 од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.