Тоде Малинковски

Парохиски свештеник Тоде Малинковски, ул. “Брегалничка” бр. 33, Штип, тел. 032/396-876; роден на 26. 08. 1963 година во Штип, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 03. 06. 1986 година, а за свештеник на 08. 06. 1986 од Епископот Тивериополски и администратор Злетовско-струмички г. Горазд.