Атанас Петров

Парохиски свештеник Атанас Петров, ул. “Христијан Карпош” бр. 64, Штип, тел. 032/383-846; роден на 31. 01. 1968 година во Штип, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 08. 12. 1992 година, а за свештеник на 19. 12. 1992 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан.