Бобе Геров

Протоереј Бобе Геров, ул. “Никола Карев” бр. 17, Пробиштип, тел. 032/483-741; роден на 16. 09. 1947 година во Стрмош, пробиштипско. Двогодишно богословско образование. Ракоположен во ѓаконски чин на 05. 11. 1969 година, а за свештеник на 14. 11. 1969 од Митрополитот Злетовско - струмички г. Наум.