Бојан Димков

Протоереј-ставрофор Бојан Димков, старешина на храмот, населба “Три Чешми”; тел. 032/304-461; 070/322-404; роден на 29. 04. 1957 година во с. Орел, средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1977 година, ракоположен во ѓаконски чин 1978 година, а за свештеник на 18. 06. 1978 од Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор Злетовско-струмички г. Ангелариј, во протоерејски чин произведен на 14. 01. 1989 година, а со право на носење на граден крст е одликуван на 04. 12. 2003 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.