Стојан Глигоров

Протоереј Стојан Глигоров, ул. “Енгелсова” 12/1 Штип, тел. 032/393-778, роден на 04. 10. 1953 година во с. Долни Стубол, пробиштипско, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1973 година, ракоположен во ѓаконски чин на 12. 07. 1975 година, а за свештеник на 13. 07. 1975 од Митрополитот Злетовско-струмички г. Наум, во протоерејски чин произведен во 1981 година од Митрополитот Американско канадски и австралиски г. Кирил.