Методи Мирчовски

Свештеник Методи Мирчовски, ул. “Јајце” 121/1, тел. 032/383-417, 070/464-244, роден на 15. 12. 1958 година во Владимирово, Берово. Средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1977 и дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ – Скопје во 1983. Ракоположен во ѓаконски чин на 21. 11. 1985 година, а за свештеник на 21. 11. 1987 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан.