Станимир Стаменков

Свештеник Станимир Стаменков, ул. “Дузлачки рид” Штип, тел. 032/388-243, 070/480-737, роден на 10. 07. 1959 година во с. Пухче. Средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1980 година, ракоположен во ѓаконски чин на 15. 02. 1982 година, а за свештеник на 06. 03. 1982 од Епископот Тивериополски и администратор Злетовско-струмички г. Горазд.