Златко Николовски

Свештеник Златко Николовски, ул. “Дузлачки рид” Штип, тел. 032/381-968, 070/322-800, роден на 18. 01. 1977 година во Штип. Основно образование завршил во Карбинци. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 02. 08. 1999 година, од Митрополитот Брегалнички г. Стефан, а за свештеник на 19. 12. 1999 од Негово Блаженство Архиепископ Охридски и македонски г. г. Стефан.