Александар Денков

Свештеник Александар Денков, ул. “Балканска” бр. 1 Штип, тел. 071/217-804, роден на 29. 10. 1979 година во Штип, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1999 година и дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ – Скопје во 2005. Ракоположен во ѓаконски чин на 19. 03. 2006 година, а за свештеник на 06. 05. 2006 од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.