Трајче Донев

Ѓакон Трајче Донев – парохиски ѓакон, ул. “Браќа Даневи” 4/8 Штип, тел. 032/395-910, роден 19. 07. 1975 година во Штип каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 31. 08. 2006 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.