Благојчо Миланов

Свештеник Благојчо Миланов – старешина, ул. “Богомилска” бр. 7а, Штип, е- маил: благојцомилановЖѕахоо.цом тел. 032/395-787; 070/315-322, роден на 29. 06. 1980 година во Штип, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 02. 08. 2004 година, а за свештеник на 08. 08. 2004 од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.