Јордан Тасев

Протоереј-ставрофор Јордан Тасев – старешина, ул. “Кичевачка” бр. 15, Свети Николе, тел. 032/441-861; 071/636-556, роден на 13. 01. 1948 година во Немањици, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 20. 03. 1970 година, а за свештеник на 21. 03. 1970. Произведен за протоереј на 14. 03. 1992 година, а со ставрофорско достоинство, по одлука на САС е одликуван во 2003 година.