Киро Давчев

Свештеник Киро Давчев, ул. “11 Македонска бригада” бр. 74, Свети Николе, тел. 032/443-644; роден на 11. 05. 1964 година во с. Орел, завршил основно образование во с. Немањици. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 14. 10. 1985 година, а за свештеник на 20. 06. 1985 од Епископот Тивериополски и администратор Злетовско-струмички г. Горазд.