Јонче Јанков

Свештеник Јонче Јанков, ул. “Скопска” бр. 94, Свети Николе, тел. 032/442-508; роден на 08. 08. 1961 година во с. Орел, завршил основно образование во Немњици. Средно образование завршил во МПБ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 08. 11. 1988 година, а за свештеник на 08. 12. 1988 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан.