Столе Тасев

Свештеник Столе Тасев, ул. “Септемвриска” бр. 1, Свети Николе, тел. 032/441-701; роден на 07. 03. 1977 година во Свети Николе, каде и завршил основно образование. Средно образование завршил во МПБ во Скопје и дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ во Скопје. Ракоположен во ѓаконски чин на 06. 11. 2005 година, а за свештеник на 15. 01. 2006 од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.