Тони Петрушевски

ѓакон Тони Петрушевски
ул. “Карпошева” бр. 87, Свети Николе
Tлф. 070-831-263
Роден на 31. 08. 1974 г. во Штип.
Завршил гимназија во Свети Николе. Дипломирал на Богословскиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје. Ракоположен е во ѓаконски чин на 06. 03. 2005 г. од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.