Перо Ампов

Свештеник Перо Ампов, ул. “Никола Вапцаров” бр. 8 Кочани; тел. 033/277-270; 070/782-831; роден на 21. 08. 1971 година во Кочани, каде завршува основно и средно образование, дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 07. 04. 2002 година, а за свештеник на 12. 07. 2002 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.