Бранко Богданов

Протоереј Бранко Богданов, старешина на храмот, ул. “Борис Кидрич” бр. 43, Виница; тел. 033/363-222; 070/272-175; роден на 03. 11. 1961 година во с. Блатец, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 27. 10. 1984 година, а за свештеник на 26. 11. 1984 од Епископот Тивериополски г. Горазд, во протоерејски чин произведен на 11. 02. 2001 година, од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.