Васил Пецуровски

Свештеник Васил Пецуровски, ул. “Раде Кончар” бр 26 Виница; тел. 033/361-767; 070/790-132; роден на 30. 09. 1971 година во с. Русиново - Берово, средно образование завршил во МПБ во Скопје и дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 08. 04. 2001 година, а за свештеник на 31. 03. 2002година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.