Тоше Манев

Протоереј Тоше Манев, Оризари; тел. 033/294-664; 070/309-294; роден на 17. 03. 1970 година во Штип, каде завршува основно и средно образование, и дипломира на Богословскиот факултет во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 28. 08. 1996 година, а за свештеник на 14. 10. 1998 од Митрополитот Брегалнички Стефан, во протоерејски чин произведен на 28. 10. 2000 година, од Епископот Дремвитски и администратор брегалнички Јован.