Илчо Миленковски

Парохиски свештеник Илчо Миленковски, Кочани; тел. 033/257-053 роден на 18. 03. 1965 година во Кочани, каде завршува основно и средно образование и дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 09. 08. 1997 година, а за свештеник на 27. 09. 1997 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан.