Стојан Кржовски

Парохиски свештеник Стојан Кржовски, Соколарци; тел. 033/356-509; 070/805-765; роден на 10. 10. 1958 година во с. Владимирово; средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 06. 11. 1983 година, а за свештеник на 20. 11. 1983 од Епископот Тивериополски г. Горазд.