Орце Пешов

Парохиски свештеник Орце Пешов, ул. “Партизанска” 22, Виница; тел. 033/362-703; 075/471-191; роден на 04. 05. 1973 година во Виница; основно и средно образование завршил во Виница, а дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 13. 07. 2001 година, а за свештеник на 21. 09. 2001 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.