Станчо Ристов

Протоереј-ставрофор Станчо Ристов, старешина на храмот, ул. “Бел Камен” бр. 50 Кочани; тел. 033/275-895; 070/272-388; роден на 31. 07. 1964 година во с. Уларци, средно образование завршил во МПБ во Скопје во 1980 година, ракоположен во ѓаконски чин на 13. 04. 1985 година, а за свештеник на 17. 11. 1985 од Епископот Тивериополски г. Горазд, во протоерејски чин произведен на 17. 08. 2003 година, а со право на носење на граден крст е одликуван на 09. 12. 2005 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.