Звонко Мишовски

Свештеник Звонко Мишовски, ул. “Раде Кончар” бр. 46 Кочани; тел. 033/274-905; роден на 02. 09. 1956 година во с. Ратаво - беровско, каде завршува основно и средно образование. Дипломирал на Богословскиот факултет на МПЦ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 21. 09. 1984 година, а за свештеник на 27. 10. 1984 од Епископот Тивериополски г. Горазд.