Владимир Димитров

Протоереј Владимир Димитров, ул. “Пиринска” бр. 105 Кочани; тел. 033/276-916; 070/820-626; роден на 16. 04. 1944 година во с. Плешенци – пробиштипско, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 02. 11. 1969 година, а за свештеник на 05. 11. 1969 од Митрополит Злетовско-струмички Наум, во протоерејски чин произведен на 08. 01. 2006 година, од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.