Влатко Мирасчиев

Свештеник Влатко Мирасчиев, ул. “Хо-Ши-Мин” бр. 16 Штип; тел. 032/392-986; 075/728-570; роден на 16. 04. 1977 година во Штип, каде завршува основно и средно образование. Дипломирал на Богословскиот факултет во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 22. 02. 2004 година од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел, а за свештеник на 04. 12. 2006 од Митрополитот Брегалнички г. Иларион.