Блаже Атанасов

Протоереј Блаже Атанасов, н. “Трајаново Трло” бб. Кочани; тел. 033/276-568; 070/511-488; роден на 01. 03. 1964 година во Кочани, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 14. 10. 1986 година, а за свештеник на 19. 10. 1986 од Митрополитот Брегалнички г. Стефан, во протоерејски чин произведен на 09. 08. 2002 година, од Митрополитот Брегалнички г. Агатангел.