Делчевско архиерејско намесништво

Александар Васев

Парохиски свештеник Александар Васев, ул. “Даме Груев” бр. 11, Делчево; тел. 033/412-856; 070/370-166; роден на 30. 01. 1979 година; средно Богословско образование завршил во МПБ Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 18. 07. 2004 година, а за свештеник на 02. 08. 2004 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.

Васко Шонтевски

Парохиски свештеник Васко Шонтевски, с. Трботивиште; тел. 070/522-674; роден на 27. 07. 1968 година во Ратево – беровско. Средно богословско образование завршил во МПБ Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 08. 11. 1992 година, а за свештеник на 09. 11. 1992 од Митрополитот Брегалнички Стефан.

Николчо Воиновски

Свештеник Николчо Воиновски, тел. 070/752-588; роден на 18. 03. 1979 година, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 09. 04. 2006 година, а за свештеник на 24. 05. 2006 од Митрополитот Брегалнички Агатангел.

Ванчо Џаџовски

Свештеник Ванчо Џаџовски, тел. 033/432-373, 071/940-121; роден на 15. 05. 1969 година во с. Разловци, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 02. 08. 1997 година, а за свештеник на 14. 01. 1998 од Митрополитот Брегалнички Стефан.

Димитар Темелков

Свештеник Димитар Темелков, старешина на храмот, тел. 070/611-679; роден на 20. 04. 1957 година во с. Тработивиште, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 11. 09. 1983 година, а за свештеник на 17. 09. 1983 од Епископот Тивериополски и администратор Злетовско-струмички Горазд.