Санде Струков

Свештеник Санде Струков, ул. “Иво Лола Рибар” 3 Делчево; тел. 033/411-399; роден на 05. 03. 1952 година во с. Вирче, средно образование завршил во МПБ во Скопје, ракоположен во ѓаконски чин на 27. 04. 1979 година, а за свештеник на 01. 05. 1979 од Митрополитот Дебарско-кичевски и администратор злетовско-струмички Ангелариј.